Askarteluvuoren ATC vaihdot

ATC haasteita ja samalla vaihtoja! Haasteita julkaistaan Atc kerran kuussa...fiiliksen mukaan ehkä useamminkin. HUOM!!! Uusi sähköpostiosoite: atcvaihdot @ gmail . fi
Tervetuloa mukaan!

lauantai 14. tammikuuta 2017

Haaste #20

Kyllä, Askarteluvuorella palaillaan pikkuhiljaa piiiitkiltä unilta takas maailmaan :) Inspiraatiota löytyy ja nyt löytyy myös aikaakin...tai jos ei löydy niin sitä järkätään :)


Jatketaan siis siitä mihin jäätiin vuonna 2014!! Uutta haastetta ja tämä on järjestysnumerossa #20.

Haaste #20: YKSIN
Ajankohtaisella aiheella mennään. Olen vuosia käyttänyt aikaani ja energiaani koulukiusatun lapseni kaverittomuuteen. Välillä lapsi ollut niin yksin kun voi vaan olla. Ei ketään kelle soittaa, ei kukaan joka soittaa. Ei sitä kaveria jonka kanssa mennä ja tulla...monta vuotta jäänyt väliin lapsuudesta / varhaisnuoruudesta kavereiden kanssa. Nyt menemme kohti valoisampaa aikaa, yläkoulu on alkanut, vanhat "kaverit" jääneet omaan arvoonsa ja oman onnensa nojaan, koitetaan pikkuhiljaa kääntää sivua eteenpäin ja löytää niitä oikeita ystäviä. Huomaan että minulle aihe on raskas, tätä täytyy käsitellä. Käsittelytapani ovat sellaiset jotka toivottavasti koskettavat monia, myös heitä joiden lapsilla ei ikinä ole kaveriongelmaa ollut.
Tehdään siis nyt tästä koskettava, ajatuksia herättävä ATC korttivaihto! <3

Olen aihetta käsitellyt itsekseni jo aiemmin ja blogistani löytyy pienimuotoinen "KIUSATUT" korttisarja.Siitä voiottaa ideoita, eli tämän vaihdon "YKSIN" oleva ihminen voi olla minkäikäinen tahansa, kuka tahansa. Olisi kiva jos kortista tulisi esiin hänen tarinansa. Kortti voi olla synkkä, ahdistava, surumielinen tai toisaalta myös toivoa täynnä oleva, paremmasta huomisesta kertova.

Aikaa ilmoittautua haasteeseen on kuun loppuun, tiistaina 31.1. päättyy ilmoittautuminen.

Valmiit kortit tulee postittaa aiheeseen sopivasti, ystävänpäivään mennessä eli 14.2.2017 <3
Nyt on aikaa ideoida, jos aihe olisi vieraampikin. Toteutustapa on vapaa, mutta toivoisin että siihen käytetään aikaa, mietitään tarkkaan sanan "YKSIN" värimaailma ja ne elementit joita tuohon sanaan haluaa yhdistää.
Mukaan pääsee ilmoittautumalla ensin kommentoimalla tätä haastetta ja sen jälkeen laittamalla sähköpostia osoitteeseen: atcvaihdot @ gmail . com (poista välit). Sähköpostin otsikossa tulee ilmetä, mihin haasteeseen osallistut. Sähköpostiksi riittää seuraavat tiedot: oma nimi, osoite sekä mahdollisesti blogin tai muun sivuston osoite eli malli on tämä:
Otsikko: Haaste #20
Teemu Taiteilija
Taitokuja 7
00000 Taitomaa
tositaitavateemu.blogspot.fi
HUOM!! Ilmoita myös blogi nimimerkkisi!! Tämä helpottaa minun työtäni arpoessani parit kun itse kuitenkin ajattelen teidät nimimerkeillänne :)

Vastausviestinä saatte parisi osoitteen. HUOM!! Vastausviesti tulee kun ilmoittautumisaika on ummennut ja pääsen arpomaan osoitteet!! Korttisi voit toki julkaista blogissasi jo aiemmin!

Tämän jälkeen on ilmoitettuun päivämäärään asti aikaa tehdä omat kortit.

Haasteeseen on tervetulleita sekä "konkarit" että "ensikertalaiset" ja kaikki siltä väliltä. Mitään vaatimuksia ei sinänsä ole mutta olisi hyvä tietää jotakin perusasioita atc korteista. Kortin tulisi olla sellainen jonka on itsekin valmis vastaanottamaan :) Myös ulkomailla asuvat saavat osallistua haasteeseen!! Ja jos saa parikseen ulkomailla asuvan, niin se postimaksu nyt vaan pitää maksaa.

Nämä olisi hyvä huomioida korttia tehdessä:

-ATC kortin mitat ovat: 6,4 x 8,9 cm. Tausta tulisi olla jämäkkää materiaalia (esim. muropaketin pahvia tms. jos ei omista valmiita atc kortti pohjia tai ei halua niitä ostaa. Kierrättämällä saa hyviä ja tukevia taustoja myös.) eli pelkkä paperinen atc kortti ei kestä kädessä pyörittelyä eikä ole niin mielekäs käsitellä.

-Jos leikkaat itse ATC kortin taustan pahvista, niin huolittele reunat niin että kortti on siisti! Mielellään ihan viivoittimella piirretään ääriviivat ja niiden mukaan leikataan. Joskus on näkynyt sahalaitaisia aaltoilevia reunoja ja niitä on hankala saada ATC säilytyskansioiden muovitaskuihin, jos tälläisissä kortteja tykkää säilyttää. Reunan on oltava siis tasainen ja joka puolelta yhtä leveä!

-Kortin kääntöpuolella tulee ilmetä:
Kortin nimi
Numero (jos on jotain tiettyä sarjaa)
Päivämäärä
Signeeraus (jos ei halua omaa nimeä käyttää niin nimimerkki)
Mahdollisesti blogin osoite
Mahdollisesti tieto sitä, saako kortit julkaista tai ei.

Vaihdossa mukana:
1. Vikke*
2. KiA
3. Sisko
4. alice k.
5. *Piiku*
6. Anemone
7. RaijaAnnikki
8. Silkku
9. Manumiina
ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT!! Osoitteet jaettu :)

12 kommenttia:

 1. Minäkin mukaan! Tosi kiva kun aloitat taas haasteet!!

  VastaaPoista
 2. Tulen mukaan.Kiva kun in aikaa riittävästi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin voisin lähteä mukaaan

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, näin paljon jo osallistujia!!

  VastaaPoista
 5. Laitoin uuden viestin. Minulla näytti lähetetyissä, että lähetetty 15.1. Minnekähän avaruuteen se on lähtenyt ? :)

  VastaaPoista
 6. Pari viestiä oli roskapostin puolella "spam" viesteinä. Huomasin vasta kun putsasin sähköpostista vanhat viestit kokonaan pois ja olin tyhjentämässä roskakoria. Hyvä muistutus että välillä tosiaan saattaa mennä sinne :)

  VastaaPoista